Sposób przygotowania:
Gulasz z kiełbasą i teriyaki
Sos teriyaki przelać do miski. Dodać do niego przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, zioła, przyprawy i olej (3 łyżki). Dokładnie wymieszać. Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę, wrzucić do przygotowanej marynaty, wymieszać i odłożyć w chłodne miejsce na minimum 1 godzinę. Kiełbasę (użyłam kiełbasy gospodarza) pokroić w małą kostkę, zrumienić na rozgrzanym w brytfannie oleju. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do kiełbasy. Smażyć dalej, aż cebula się zeszkli. Dodać zamarynowane mięso. Smażyć razem jeszcze kilka minut, co chwilę mieszając. Jak mięso się zrumieni, wlać do niego 3 szklanki wody. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 40 minut. Sos zagęścić mąką rozmieszaną w zimnej wodzie.