Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Gulasz z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gulasz z wieprzowej szynki z dodatkiem kiełbasy zwyczajnej.

Gulasz z kiełbasą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z kiełbasą

 

  • 1/2 kg szynki wieprzowej
  • 15 dkg kiełbasy zwyczajnej
  • olej do smażenia
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka przyprawy do gulaszu
  • 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżka przyprawy do mięs
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 czubata łyżka pszennej mąki

Sposób przygotowania:

Gulasz z kiełbasą
Szynkę i kiełbasę pokroić w niezbyt dużą kostkę. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju. Wrzucić do niego mięso i kiełbasę, zrumienić je. Cebulę pokroić w piórka, dodać do mięsa. Smażyć razem, aż cebula się lekko zrumieni. Dodać do tego trochę soli, pieprzu i wszystkie przyprawy. Wymieszać, lekko podsmażyć. Wszystko zalać 3 szklankami wody. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 1,5 godziny. W razie potrzeby dolewać więcej wody. Mąkę wymieszać z połową szklanki zimnej wody, zagęścić nią sos. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli.
Gulasz z kiełbasą
Pokrojone w kostkę mięso i kiełbasa zrumienione na oleju.
Gulasz z kiełbasą
Pokrojona w piórka cebula dodana do mięsa z kiełbasą.
Gulasz z kiełbasą
Sól pieprz i reszta przypraw dodane do mięsa z cebulą.
Gulasz z kiełbasą
Podsmażone z przyprawami mięso z kiełbasą i cebulą zalane wodą.