Sposób przygotowania:
Gulasz z kiszoną kapustą i ziemniakami
Kapustę kroimy, zalewamy szklanką zimnej wody, Cebulę kroimy w kostkę po czym dodajemy do kapusty. Dodajemy również przyprawy. Gotujemy 15 minut, po czym dodajemy pokrojone pomidory z puszki. Nadal gotujemy na średnim ogniu.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i podgotowujemy chwilę w osolonej wodzie. Mięso kroimy w kostkę, i podsmażamy na oleju.Dodajemy do kapusty i gotujemy do miękkości. Wówczas do kapusty dodajemy również podgotowane ziemniaki. Doprawiamy w miarę potrzeb. Dodajemy śmietanę. Przed podaniem, na talerzu posypujemy posiekaną natka pietruszki.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i podgotowujemy chwilę w osolonej wodzie. Mięso kroimy w kostkę, i podsmażamy na oleju.Dodajemy do kapusty i gotujemy do miękkości. Wówczas do kapusty dodajemy również podgotowane ziemniaki. Doprawiamy w miarę potrzeb. Dodajemy śmietanę. Przed podaniem, na talerzu posypujemy posiekaną natka pietruszki.