Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Gulasz z kurek

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Coś niebywałego...gulasz a jednak danie z grzybów

Gulasz z kurek

Składniki:

Gulasz z kurek

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z kurek
Pomidory sparzyć i obrać ze skórek. Miąższ pokroić w kostkę. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych i też pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Grzyby umyć. Większe przekroić na pół. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać kurki. Dusić na wolnym ogniu tak długo, aż całkowicie wyparuje woda. Dodać paprykę i pomidory. Chwilę przesmażyć na ostrym ogniu. Oprószyć mąką, dodać sproszkowaną paprykę, piwo i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dusić (ewentualnie podlewając niewielką ilością wody) ok. 30 min. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.