Sposób przygotowania:
Gulasz z kurek
Pomidory sparzyć i obrać ze skórek. Miąższ pokroić w kostkę. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych i też pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Grzyby umyć. Większe przekroić na pół. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać kurki. Dusić na wolnym ogniu tak długo, aż całkowicie wyparuje woda. Dodać paprykę i pomidory. Chwilę przesmażyć na ostrym ogniu. Oprószyć mąką, dodać sproszkowaną paprykę, piwo i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dusić (ewentualnie podlewając niewielką ilością wody) ok. 30 min. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.
Gość
Bahus
matri13
matri13
Bahus
Wrzucaj wrzucaj
matri13
nie wrzucę:(:( wykasowali mi tą fotkę:( ale jeśli trafię jeszcze na kurki to zrobię to..aparatu będę bronić jak wadera:)