Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Gulasz z łopatki 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny gulasz wieprzowy.

Gulasz z łopatki 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z łopatki 3

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z łopatki 3
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą.. Cebulę posiekać w kostkę, paprykę w paski,. Mięso podsmażyć kilka minut w garnku, następnie dodać pokrojoną cebulę, a później paprykę. Podsmażać wszystko ok. 10 min mieszając. Mięso zalać gorącym bulionem lub wodą, tak, aby zakrywało mięso na kilka centymetrów. Dusić gulasz do miękkości mięsa, doprawić do smaku solą i pieprzem, papryką słodką i ostrą. Zagęścić mąką wymieszaną ze śmietaną, podawać np. z bułką.
Gulasz z łopatki 3
Składniki potrzebne do zrobienia gulaszu.
Gulasz z łopatki 3
Mięso pokroić i oprószyć przyprawą do gulaszu.
Gulasz z łopatki 3
Paprykę i cebulę pokroić w małe kawałki.
Gulasz z łopatki 3
Mięso podsmażyć, dodać cebulę i zalać wodą lub bulionem.