Sposób przygotowania:
Gulasz z łopatki z pieczarkami
Aby zrobić taki gulasz trzeba :Mięso pokroić w kostkę , a cebule w pół plasterki .Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulę . Smażyć aż się lekko zeszkli .Dodać mięso i smażyć do zrumienienia . Przełożyć do garnka .Na patelnię dołożyć pieczarki i smażyć by puściły sok .Dołożyć do mięsa . Zalać wodą , wsypać 1/2 łyżeczki soli , 1/4 łyżeczki pieprzu , 1/2 łyżeczki papryki .Wlać 1 łyżkę przyprawy do zup.
Dusić 0k.1 godziny aż mięso będzie miękkie . Wlać śmietankę .Zaciągnąć rozrobioną w zimnej wodzie mąką . Zagotować doprawić .
Dusić 0k.1 godziny aż mięso będzie miękkie . Wlać śmietankę .Zaciągnąć rozrobioną w zimnej wodzie mąką . Zagotować doprawić .