agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

gulasz z mielonki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny gulasz z mięsem. Smacznego.

gulasz z mielonki

Składniki:

gulasz z mielonki

 

  • 1 konserwa wołowa
  • 2 duże cebule
  • 2 łyżki margaryny
  • 1/2 szklanki rosołu z kostki
  • 1 paczka sosu węgierskiego
  • sól, pieprz
  • sok z jednej cytryny
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

gulasz z mielonki
Konserwę kroimy w kosteczkę. Cebule obrać i drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym maśle. Konserwę dusimy w rosole z kostki. Tak około 10 minut. Sos przygotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.Kolejno połączyć z konserwą. Pod koniec doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać z makaronem lub ryżem.