Sposób przygotowania:
Gulasz z mięsa wieprzowego z warzywami
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, podsmażyć na 1 łyżce rozgrzanego smalcu. Rumiane przełożyć do rondla, wlać 2 szkl wody, dodać kostkę rosołową, angielskie ziele, szczyptę pieprzu, dusić pod przykryciem około 10-15 minut. Obraną marchewkę, pietruszkę i seler pokroić w kostkę, por w krążki, wsypać do mięsa i dusić do miękkości. 10 minut przed końcem gotowania dodać osączoną z zalewy kukurydzę, pokrojoną fasolkę, pieczarki, zmiażdżony czosnek i paprykę. Z mąki i reszty smalcu zrobić zasmażkę, połączyć z mięsem, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem, kaszą, ryżem lub ziemniakami i surówką.