Sposób przygotowania:
Gulasz z miodem i imbirem
Mięso oczyścić z błon i pokroić niezbyt dużą kostkę. Do miski wrzucić pokrojone w drobną kostkę cebulę i papryczkę (bez pestek), wyciśnięty czosnek, obrany i starty na tarce o drobnych oczkach imbir, dodać miód, ocet, olej ryżowy, trochę soli i mieloną paprykę. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Do marynaty wrzucić pokrojone mięso, wymieszać, żeby marynata pokryła mięso w całości i odstawić na ok. 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie mięso wyjąć z marynaty, obtoczyć w mące i zrumienić na rozgrzanym na patelni oleju. Do marynaty, w której mięso się marynowało, wlać 3 szklanki wody i wymieszać. Wlać ją do mięsa. Dusić na małym ogniu bez przykrycia przez ok. 1 godzinę (aż mięso zrobi się miękkie). Zamieszać od czasu do czasu. Doprawić do smaku solą.