Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Gulasz z papryką.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gulasz wieprzowy z papryką marynowaną.

Gulasz z papryką. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz z papryką.

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z papryką.
Cebulę obrać i pokroić. Mięso umyć, pokroić w kostkę i przesmażyć wraz z cebula na oliwie z oliwek. Gdy sie zrumieni dodać pokrojoną w kostkę lub paseczki paprykę marynowaną oraz przyprawy i podlać wodą. Mięso gotować do miękkości podlewając je wodą. Do sosu dodać także troche wody z papryki marynowanej. Gdy mięso zmięknie sos zagęścić mąką i śmietaną. Jesli trzeba doprawić do smaku. Podawać do ziemniaków, klusek śląskich, makaronów.
Gulasz z papryką.
Przesmażone mięso z cebulą podlać wodą oraz dodać paprykę marynowaną.
Gulasz z papryką.
Cebulę oraz pokrojone mięso podsmażyć na oliwie z oliwek.