paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

gulasz z papryką wg paula231406

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

gulasz idealny do podawania z kaszą gryczaną

gulasz z papryką wg paula231406

Składniki:

gulasz z papryką wg paula231406

 

Sposób przygotowania:

gulasz z papryką wg paula231406
Papryki myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Mięso płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy w kostkę. Następnie przez ok 30 min smażymy na oleju wraz z obraną i pokrojoną cebulą. Gdy cebula będzie złota dodajemy do mięsa wywar, 2 liście laurowe i kilka ziaren ziela. Całość mieszamy i solimy i pieprzymy do smaku. W takiej postaci dusimy ok 1,5 godziny pod przykryciem na małym ogniu. 20 min przed koniem dorzucamy paprykę, mieszamy. Na sam koniec mąkę łączymy z wodą i zagęszczamy gulasz.