reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Gulasz z parówek

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Szybki, sycący, rozgrzewający i jak twierdzi mój M, lepszy od lecza, a jak jest na prawdę najlepiej osadźcie sami.

Gulasz z parówek Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz z parówek

 

  • 500g parówek

 

 

 

 

  • 1 duża cebula

 

  • 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego

 

  • 3/4 l mocnego wywary, bulionu ew 1 rosołek warzywny

 

  • sól ,pieprz - do smaku

 

 

  • 1/2 łyżeczki chili

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z parówek
Cebulę i paprykę kroimy w kosteczkę, a pieczarki na osiem części. Boczek kroimy w plastry i w paski ( można w kosteczkę) i wytapiamy na łyżce oleju, dodajemy cebulkę i pieczarki- smażymy razem do lekkiego przyrumienienia, ściągamy na talerz. Parówki kroimy w plasterki i lekko podsmażamy na tłuszczu z boczku, dodajemy boczek z cebulą i pieczarkami, paprykę- podlewamy 1/2 l wywaru, dodajemy przyprawy i wszystko razem dusimy 15 minut, aż papryka będzie miękka. W resztce wywaru rozprowadzamy mąkę i wlewamy pod koniec gotowania- zagotowujemy, doprawiamy do smaku. Na koniec posypujemy natką pietruszki i gotowe:) 
Gulasz z parówek
Etap 1Boczek kroimy w plastry i w paski ( można w kosteczkę) i wytapiamy na łyżce oleju, dodajemy cebulkę
Gulasz z parówek
Etap 2pieczarki kroję na więsze kawałki- przeważnie na osiem części
Gulasz z parówek
Etap 3parówki kroimy w palsterki i podsmażamy na tłuszczu z boczku