Sposób przygotowania:
Gulasz z parówek
Cebulę i paprykę kroimy w kosteczkę, a pieczarki na osiem części. Boczek kroimy w plastry i w paski ( można w kosteczkę) i wytapiamy na łyżce oleju, dodajemy cebulkę i pieczarki- smażymy razem do lekkiego przyrumienienia, ściągamy na talerz. Parówki kroimy w plasterki i lekko podsmażamy na tłuszczu z boczku, dodajemy boczek z cebulą i pieczarkami, paprykę- podlewamy 1/2 l wywaru, dodajemy przyprawy i wszystko razem dusimy 15 minut, aż papryka będzie miękka. W resztce wywaru rozprowadzamy mąkę i wlewamy pod koniec gotowania- zagotowujemy, doprawiamy do smaku. Na koniec posypujemy natką pietruszki i gotowe:)
Alex_M
reanja
my też:) nie dość, że smaczna to jeszcze błyskawiczna w przygotowaniu:)