baasiaa

baasiaa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 17]

Gulasz z pieczarkam na piwie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zwykły gulasz w oryginalnym, piwnym wydaniu.

Gulasz z pieczarkam na piwie. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz z pieczarkam na piwie.

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z pieczarkam na piwie.
Mięso umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Tłuszcz rozgrzać, wrzucić mięso, posolić i dusić pod przykryciem, aż zmięknie. Gdy będzie już miękkie, odkryć i dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Dodać przyprawę do wieprzowiny i dusić, aż odparuje woda. Następnie dodać ½ szklanki piwa i dusić jeszcze około 5 minut. W pozostałym piwie rozprowadzić mąkę i zagęścić sos, zagotować. Na koniec posypać posiekanym szczypiorkiem, ściągnąć z ognia i doprawić pieprzem.
Gulasz z pieczarkam na piwie.
Do podduszonego mięsa dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki.
Gulasz z pieczarkam na piwie.
Gulasz obficie posypujemy posiekanym szczypiorkiem.