justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Gulasz z pieczarkami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gulasz idealnie smakuje z kasza gryczaną.

Gulasz z pieczarkami.

Składniki:

Gulasz z pieczarkami.

 

  • 1kg mięsa od szynki
  • 20dag pieczarek
  • 3 cebule
  • 2 bulionerki wieprzowe knorra
  • listek laurowy
  • 2 marchewki
  • kilka ziarenek pieprzu
  • sól i pieprz
  • przyprawa do gulaszu

Sposób przygotowania:

Gulasz z pieczarkami.
Mięso pokroić w kawałki, po czym doprawić solą, pieprzem i przyprawą do gulaszu. Usmażyć na brązowy kolor na oleju. Cebule drobno posiekać dodać do mięsa i smażyć razem do momentu aż cebula będzie miękka. Przełożyć wszystko do garnka. Pieczarki obrać i pokroić na kawałki, po czym usmażyć i wrzucić do mięsa z cebulą. Marchewkę obrać i pokroić w kawałeczki, wrzucić do garnka. Wszystko zalać bulionem przygotowanym z rozpuszczonych bulionerek. Dodać pieprz i doprawić do smaku. Wszystko gotować aż będzie miękkie. Gotowe zaprawić mąką.