LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Gulasz z pieczarkami 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybkie, proste i smaczne danie.

Gulasz z  pieczarkami 6 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z pieczarkami 6

 

  • karkówka ok. 0,3 kg
  • Knorr czerwony do mięs
  • olej 2 łyżki
  • pieczarki ok. 15 dag
  • mąka pszenna 1-2 łyżki
  • kostka Winiary bulion z grzybami leśnymi 1
  • śmietanka 18% ok.100 ml

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z pieczarkami 6
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę (ok. 1x1 cm). Obsypać przyprawą Knorr, polać olejem, wymieszać, odstawić (na co najmniej pół godziny). Podsmażyć na złoto ze wszystkich stron, oprószyć mąką, podsmażać. Przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry, dodać do mięsa. Wrzucić kostkę Winiary. Dusić do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodać śmietankę. Wszystko zagotować. Podawać z ziemniakami, kaszą, kluskami.
Gulasz z  pieczarkami 6
Marynowanie mięsa w przyprawie Knorr z olejem.
Gulasz z  pieczarkami 6
Krojenie pieczarek do gulaszu z karkówki.
Gulasz z  pieczarkami 6
Dodanie pokrojonych pieczarek do duszonego mięsa.
Gulasz z  pieczarkami 6
Dodanie śmietanki do mięsa z pieczarkami.