Sposób przygotowania:
Gulasz z piersi kurczaka z gruszką
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w dużą kostkę. Przekładamy do miski i oprószamy przyprawami, mieszamy i odstawiamy.
W międzyczasie obieramy i kroimy cebulę w kosteczkę. Gruszki myjemy i obieramy, kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.
Do garnka wylewamy wodę i zagotowujemy. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojoną pierś razem z cebulą przez około 5 minut. Przekładamy do gotującej się wody.
Na patelnie wylewamy wodę, przekładamy gruszki i dodajemy cukier, smażymy aż lekko się karmelizują i dodajemy do mięsa.
Do wody wsypujemy mąkę i mieszamy. Gdy gulasz jest gotowy, dodajemy przyprawę do kurczaka i wylewamy rozprowadzoną w wodzie mąkę, zagotowujemy.
W międzyczasie obieramy i kroimy cebulę w kosteczkę. Gruszki myjemy i obieramy, kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.
Do garnka wylewamy wodę i zagotowujemy. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojoną pierś razem z cebulą przez około 5 minut. Przekładamy do gotującej się wody.
Na patelnie wylewamy wodę, przekładamy gruszki i dodajemy cukier, smażymy aż lekko się karmelizują i dodajemy do mięsa.
Do wody wsypujemy mąkę i mieszamy. Gdy gulasz jest gotowy, dodajemy przyprawę do kurczaka i wylewamy rozprowadzoną w wodzie mąkę, zagotowujemy.