SUPERPRZEPIS

gulasz z pulpecików

  • IrenaM
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3
gulasz z pulpecików Więcej zdjęć (5)

Kto powiedział, że na obiad zjada się 2 pulpety, w tym wydaniu można i 13 :)

Składniki:

gulasz z pulpecików

 

  • 200 gram mięso mielone,
  • 70 gram bułka tarta,
  • 1 szt jajo,
  • Przyprawa do mięsa mielonego do smaku
  • 70 ml woda,
  • 6 szt pieczarki,
  • mąka pszenna,
  • przyprawa do gulaszu do smaku

 

Sposób przygotowania:

gulasz z pulpecików
Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, wodą, jajkiem i przyprawą formujemy małe kuleczki - wielkości śliwek mirabelek - i smażymy je w rozgrzanej głębokiej patelni aż będą mocno upieczone, dodajemy pokrojone w cząstki pieczarki i chwilę opiekamy aż zmiękną, całość zalewamy wodą i zaklepujemy mąką. Gulasz doprawiamy do smaku podajemy z ugotowaną kaszą i ogórkiem kiszonym. Smacznego!
gulasz z pulpecików
mięso mielone można przygotować wg. własnych upodobań
gulasz z pulpecików
formujemy malutkie kuleczki, które opiekamy z każdej strony
gulasz z pulpecików
dodajemy pokrojone pieczrki następnie zalewamy wszystko wodą i przyprawiamy
gulasz z pulpecików
oczywiście podajemy na gorąco jako główny składnik obiadu