Sposób przygotowania:
Gulasz z pyzami
Mięso umyć , osuszyć.Pieczarki oczyścić pokroić.Paprykę oczyścić , pokroić na kawałki, cebule posiekać.Mięso podsmazyc na rozgrzanym oleju, wrzucić cebulę , paprykę i pieczarki.Przyprawić solą, pieprzem i listkami laurowymi.
Dodać koncentrat pomidorowy , wymieszać.Całość opruszyć mąką. Podlać 3/4 l wody, przykryć, dusić 1 godzinę na małym ogniu.Na końcu wlać śmietanę, wymieszać , dodać pokrojone w plasterki parówki, przyprawić do smaku.
Osobno ugotować pyży, podawać z salatą.
Dodać koncentrat pomidorowy , wymieszać.Całość opruszyć mąką. Podlać 3/4 l wody, przykryć, dusić 1 godzinę na małym ogniu.Na końcu wlać śmietanę, wymieszać , dodać pokrojone w plasterki parówki, przyprawić do smaku.
Osobno ugotować pyży, podawać z salatą.
Anula
msewka
Jojo