Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Gulasz z serc 2

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Gulasz można podać z pieczywem,makaronem lub ryżem.

Gulasz z serc 2

Składniki:

Gulasz z serc 2

 

  • 1 kg.serc z kurcząt,
  • 1op.mrożonej marchewki z groszkiem,
  • 1\2kg.pieczarek,
  • 6 ząbków czosnku,
  • olej,
  • przecier pomidorowy,
  • bulion,
  • ostra czerwona papryka,
  • sól

Sposób przygotowania:

Gulasz z serc 2
Serca gotujemy w bulionie,aż będą miękkie,wyjmujemy,bulion odstawiamy.Serca kroimy na pół,w rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy drobno posiekany czosnek,dodajemy serca,pokrojone pieczarki i mrożone warzywa.Dusimy,aż woda odparuje,dodajemy przecier pomidorowy i wlewamy tyle bulionu,aby składniki były przykryte,przyprawiamy do smaku i chwilę dusimy.