Sposób przygotowania:
Gulasz z Serc Wieprzowych z Imbirem i Marchewką
► Serca przekroić wzdłuż na pół, wycisnąć resztki krwi, wyciąć żyłki, okroić z tłuszczu, dobrze umyć i zalać zimną wodą, Następnie dodać ziarna jałowca, listki laurowe i gotować około 40 minut. od momentu zagotowania. Na początku zbierać pianę z powierzchni.
► Miękkie serca wyjąć i pokroić w paski, Wywar odcedzić. W garnku rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, serca, imbir, marchewkę, podsmażyć chwilę i podlać 2 szklankami wywaru. Następnie doprawić mielonym imbirem, solą, pieprzem i dusić około 20 minut, na samym końcu domieszać sos worcestershire, koncentrat pomidorowy i zagęścić mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wywaru.
► Miękkie serca wyjąć i pokroić w paski, Wywar odcedzić. W garnku rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, serca, imbir, marchewkę, podsmażyć chwilę i podlać 2 szklankami wywaru. Następnie doprawić mielonym imbirem, solą, pieprzem i dusić około 20 minut, na samym końcu domieszać sos worcestershire, koncentrat pomidorowy i zagęścić mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wywaru.