Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 402]

Gulasz z Serc Wieprzowych z Imbirem i Marchewką

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Serca wieprzowe można z powodzeniem zastąpić serduszkami z kurczaka lub indyka, a także zaostrzyć smak gulaszu przyprawiając pikantniej.

Gulasz z Serc Wieprzowych z Imbirem i Marchewką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz z Serc Wieprzowych z Imbirem i Marchewką

 

  • 1 kg. serc wieprzowych
  • tłuszcz do smażenia (masło z margaryną)
  • 1 łyżka mąki
  • 1 cebula (pokroić w kostkeczkę)
  • 1 marchew (pokroić w cienkie plastry)
  • 1 łyżka imbiru (przecisnąć przez praskę)
  • 1/2 łyżeczki imbiru (mielony)
  • 5 ziaren jałowca
  • 2 listki laurowe
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka sosu worcestershire
  • przyprawy: sól / pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz z Serc Wieprzowych z Imbirem i Marchewką
► Serca przekroić wzdłuż na pół, wycisnąć resztki krwi, wyciąć żyłki, okroić z tłuszczu, dobrze umyć i zalać zimną wodą, Następnie dodać ziarna jałowca, listki laurowe i gotować około 40 minut. od momentu zagotowania. Na początku zbierać pianę z powierzchni.

► Miękkie serca wyjąć i pokroić w paski, Wywar odcedzić. W garnku rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, serca, imbir, marchewkę, podsmażyć chwilę i podlać 2 szklankami wywaru. Następnie doprawić mielonym imbirem, solą, pieprzem i dusić około 20 minut, na samym końcu domieszać sos worcestershire, koncentrat pomidorowy i zagęścić mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wywaru.
Gulasz z Serc Wieprzowych z Imbirem i Marchewką
Miękkie serca pokroić w paski - cebulę w kostkeczkę - marchew w plastry i imbir przecisnąć przez praskę.
Gulasz z Serc Wieprzowych z Imbirem i Marchewką
Serca przekroić wzdłuż na pół - wycisnąć resztki krwi - wyciąć żyłki - okroić z tłuszczu i dobrze umyć.