Sposób przygotowania:
Gulasz z żołądków i serc indyczych
Cebulę pokroić w kosteczkę, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Żołądki i serca dokładnie obrać z tłuszczu, dokładnie umyć. Podzielić na mniejsze kawałki. Podsmażyć krótko na niewielkiej ilości tłuszczu. Przełożyć do rondla, dodać kostki rosołowe i zalać wodą. Na patelni, na której smażyliśmy podroby, zeszklić cebulę. Podsmażoną cebulę, razem ze startą marchwią oraz liściem laurowym, zielem angielskim i pieprzem dodać do podrobów. Gotować na niedużym ogniu do miękkości. Tuż przed zakończeniem dodać przeciśnięty lub drobno pokrojony czosnek i posiekaną zieleninę. Zagęścić mąką rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i zabielić śmietaną, zagotować i doprawić do smaku. Podawać z kaszą, ryżem lub ziemniakami.
kasiunia.1981
kasiunia.1981