luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Gulasz z serc wieprzowych

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne łatwe danie obiadowe....

Gulasz z serc wieprzowych

Składniki:

Gulasz z serc wieprzowych

 

  • Składniki:
  • 60 dkg serc wieprzowych
  • 1 cebula
  • 3 szklanki bulionu z kostki
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 2 łyżki masła
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki maki pszennej
  • pół pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz z serc wieprzowych
Serca dokładnie umyć, oczyścić z błonek, ugotować w osolonej wodzie . Cebule obrać, pociąć w półtalarki. do garnka wlać bulion, wrzucić ugotowane i pokrojone w paski serca, dodać cebulę i pokrojoną w słupki marchewkę. gotować do miękkości marchewki. Na patelni rozgrzać masło, dodać mąkę. Ciągle mieszając, lekko zrumienić. Zasmażkę rozprowadzić kilkoma łyżkami sosu z duszenia, dodać do gulaszu, zagotować. Dolać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem gulasz posypać opłukaną i posiekaną natką. Podawać z pieczywem.