eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Gulasz z serc wieprzowych 2 Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny gulasz z wieprzowych serc.

Gulasz z serc wieprzowych 2 Eli

Składniki:

Gulasz z serc wieprzowych 2 Eli

 

 

  • 2 cebule
  • 6 ząbków czosnku
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki przyprawy do gulaszu
  • 1 łyżka papryki słodkiej w proszku
  • pieprz
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Gulasz z serc wieprzowych 2 Eli
Umyte serca zalać wodą,dodać kucharka,ziele angielskie,liście laurowe i ugotować serca do miekkości.Wyjąć serca z wywaru,ostudzić,obrać z tłuszczu,żyłek i pokroić w kostkę.Cebulę pokroić w kosteczkę,czosnek przecisnąć przez praskę.W rondlu rozgrzać olej,włozyć serca,cebulę ,czosnek i smażyć kilka minut.Dodać do rondla sos sojowy,przyprawę do gulaszu,paprykę,pieprz,podlać wodą i dusić 20 minut.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do serc i zagotować.Smacznego!