Muzykus

Muzykus

Kucharz
[Przepisów: 14]

Gulasz z serc wołowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Serca pokroić i udusić z cebulą i przyprawami, zaprawić śmietaną z mąką. podawać z ugotowanym makaronem.

Gulasz z serc wołowych

Składniki:

Gulasz z serc wołowych

 

  • Dwa serca wołowe tj. około 1 kg
  • Dwie średniej wielkości cebule
  • Łyżka octu winnego
  • Trzy łyżki oleju słonecznikowego
  • Sól i pieprz do smaku
  • Łyżeczka cukru
  • Ćwiartka śmietany
  • Łyżka mąki
  • Makaron

Sposób przygotowania:

Gulasz z serc wołowych
Serca wołowe oczyścić z twardych części i pokroić na małe kawałeczki, Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Serca i cebulę połączyć w miseczce i dodać ocet, olej i cukier pieprz i sól oraz dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na około godzinę. Po godzinie wyjąć serca z cebulą i przyprawami przełożyć do garnka zalać wodą tak aby pokryć mięso i dusić na niewielkim ogniu około godziny. Kiedy gulasz już jest miękki zaprawić mąką ze śmietaną i odrobinką wody. Podawać z makaronem ugotowanym wedle upodobania: na miękko, bądź aldente..