luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Gulasz z serc z imbirem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny gulasz z ziemniaczkami

Gulasz z serc z imbirem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gulasz z serc z imbirem

 

  • 1 kg serc wieprzowych
  • 1 marchew
  • 2 listki laurowe
  • kilka ziaren jałowca
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki siekanego drobno imbiru
  • pół łyżeczki imbiru w proszku
  • 1 cebula
  • tłuszcz do smażenia
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki

Sposób przygotowania:

Gulasz z serc z imbirem
Serca oczyścić i dobrze wypłukać. Zalać wodą dodać jałowiec i listki laurowe i ugotować ok 35-40 min. W początkowej fazie gotowania zebrać pianę. Ugotowane serca wyjąć a wywar odcedzić. Serca pokroić w paseczki. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, dodać cebulę i pokrojone serca oraz drobno posiekany imbir i cieniutko pokrojoną marchewkę. Podsmażyć chwilę i podlać wywarem ok 1 szklankę. Dodać imbir w proszku, doprawić solą i pieprzem i dusić ok 20 min. Pod koniec dodać koncentrat i podprawić rozrobioną w niewielkiej ilości wywaru mąką. Podawać z ziemniakami i przetworami z warzyw.
Gulasz z serc z imbirem
Etap 1