mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Gulasz z soczewicy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny gulasz z soczewicy- idealne danie nie tylko dla jaroszy.

Gulasz z soczewicy

Składniki:

Gulasz z soczewicy

 

  • 1 cebula
  • 250 g pora
  • 250 g soczewicy
  • 1/4 selera
  • oliwa
  • 250 g cukini
  • 2 łyzki natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 ziemniaki
  • 8 łyżek soku z cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz z soczewicy
Soczewicę moczyć w 700 ml wody przez około 2 godziny. Odcedzić. Ugotować. Obrane ziemniaki oraz seler pokroić w kostkę, a cukinię oraz por w plastry. Połączyć z soczewicą, dodać sól oraz pieprz, gotować przez około 20 minut. Cebulę oraz czosnek, obrać oraz posiekać a następnie podsmazyć na oliwie. Wrzucić do soczewicy. Dołożyć natkę pietruszki, doprawić sokiem z cytryny i chwilę jeszcze podgotować.