Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Mięsny gulasz z suszonymi grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny gulasz z suszonymi grzybami

Mięsny gulasz z suszonymi grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięsny gulasz z suszonymi grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Mięsny gulasz z suszonymi grzybami
Suszone grzyby przesypujemy do miseczki i zalewamy przegotowaną ostudzoną wodą - około 2 szklanki. Grzyby powinny moczyć się przez około 20 minut. W tym czasie mięso myjemy i kroimy w mniejsze kawałeczki wrzucamy do garnka, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i sól - przesmażamy zalewamy całość grzybami wraz z wodą i dusimy przez następnie 20 minut pod przykryciem, dodajemy sos sojowy oraz pieprz. W miseczce w 200ml wody rozrabiamy dwie łyżki mąki i zaprawiamy ugotowany gulasz. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku.
Mięsny gulasz z suszonymi grzybami
suszone grrzyby zalewamy wodą i odstawiamy
Mięsny gulasz z suszonymi grzybami
mięso kroimy wrzucamy do garnka i przesmażamy
Mięsny gulasz z suszonymi grzybami
zalewamy namoczonymi grzybami z wodą i dusimy
Mięsny gulasz z suszonymi grzybami
zaprawiamy roztrzepaną mąką i doprawiamy do smaku