Sposób przygotowania:
gulasz z szynki wieprzowej i pieczarek
Szynkę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, papryki umyć, osuszyć i oczyścić z gniazd nasiennych i pokroic w paski.Pieczarki oczyścić, a nastepnie pokroić na cząstki.Cebulę obrać i drobno posiekać.Por i marchewki oczyścić,umyć i pokroić na dośc grube plasterki..W rondlu rozgrzać olej, wrzucić cebulę i por i zeszklić je mieszając od czasu do czasu, potem dodać gtzyby, marchew i paprykę.Chwilę razem smazyć.Dodać koncentrat pomidorowy, i dokładnie wszystko wymieszać..Zalac bulionem i chwile dusic na niezbyt dużym ogniu.Dodac pokrojoną szynkę i smażyć do zbrązowienia.Podlać wodą ,dodać pozostałe przyprawy, doprawic do smaku sola i pieprzem,zalać winem, przykryć i dusić ok godzinę na wolnym ogniu.Przed podaniem posypać natką.