Sposób przygotowania:
Gulasz z szynki z ryżem
Szynkę kroimy w dosyć dużą kostkę. Solimy ją i pieprzymy. Kminek i papryki w proszku rozcieramy w moździerzu i podsmażamy na odrobinie oleju. Na patelnię z przyprawami wlewamy wodę i całą zawartość przekładamy do garnka. Mięso smażymy na złoto z każdej strony i dodajemy do przypraw. Cebulę kroimy w piórka i również smażymy. Dodajemy do mięsa. Do garnka z gulaszem wrzucamy pokrojoną w plasterki marchewkę. Paprykę kroimy w cienkie paski i podsmażamy. Dodajemy do gulaszu. Wrzucamy do garnka pokrojony w drobne plasterki imbir, ziele angielskie i listek laurowy. Dolewamy wody, tak aby mięso się przykryło. Wszystko gotujemy do miękkości i zaprawiamy mąką. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.