Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Gulasz z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Gulasz wieprzowy z warzywami to smaczny pomysł na obiad, doskonale komponuje się do wszelkiego rodzaju kasz.

Gulasz z warzywami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gulasz z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z warzywami
Wieprzowinę pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną cebulę, paprykę, marchew oraz seler. Podlać wodą, tak aby przykryć składniki. Dodać ziele angielskie, liście laurowe, paprykę słodką, chili, cząber, pieprz i sól. Dusić pod przykryciem ok. 1 godzinę. Pod koniec duszenia zagęścić mąką.  
Gulasz z warzywami
Do podsmażonego mięsa dodać pozostałe warzywa, dusić pod przykryciem.