buciol78

buciol78

Szef Kuchni
[Przepisów: 71]

Gulasz z wątróbek drobiowych

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Przepyszna wątróbka na drugie danie.POLECAM.

Gulasz z wątróbek drobiowych

Składniki:

Gulasz z wątróbek drobiowych

 

  • 70 dag.wątróbki drobiowej
  • 5 średnich ogórków konserwowych
  • 1 średnia cebula
  • 1/2 pęczka pietruszki zielonej
  • 300 ml.bulionu drobiowego
  • mąka do obtoczenia wątróbki
  • margaryna do smażenia
  • sól,pieprz,majeranek ,maggi

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z wątróbek drobiowych
Wątróbkę płuczemy pod bieżącą zimną wodą,oczyszczamy z błon i ścięgien,kroimy na cztery,osuszamy papierowym ręcznikiem.Cebulę ,ogórek kroimy w kostkę.Pietruszkę zieloną siekamy.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz.Wątróbkę obtaczamy w mące,smażymy na patelni ok 10min. na średnim ogniu obracając ją co jakiś czas.Do wątróbek dodajemy cebulę i ogórki, smażymy razem jeszcze ok.5min.Zalewamy bulionem,doprawiamy do smaku przyprawami,wrzucamy pietruszkę i wszystko razem dusimy jeszcze ok.10min.na małym ogniu aby sos się jeszcze zredukował.Podajemy z ziemniakami lub kaszą .SMACZNEGO.