formen

formen

Szef Kuchni
[Przepisów: 26]

Gulasz z wątróbką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny gulasz, znakomity w smaku.Polecam!!!

Gulasz z wątróbką

Składniki:

Gulasz z wątróbką

 

  • 0,5 kg łopatki wieprzowej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • kostka rosołowa
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól, pieprz
  • 150 g wątróbki z indyka

Sposób przygotowania:

Gulasz z wątróbką
Mięso pokrój w kostkę , obtocz w mące i usmaż na oleju. Kostkę mięsną rozpuść w 500ml wody i podlej mięso. Dusić na małym ogniu do miękkości , od czasu do czasu mieszając. Cebulę posiekać, wątróbkę pokroić w paski. Na maśle zeszklić cebulę i dodać wątróbkę. Smażyć około 3 minut i dodać do mięsa. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.