kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Gulasz z wątróbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szałwia nadaje niepowtarzalnego smaku :) choć jest nietypowym dodatkiem.

Gulasz z wątróbki

Składniki:

Gulasz z wątróbki

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z wątróbki
Kroimy wątróbkę na średniej wielkości kawałki, oprószamy je maką i smażymy na oleju.Na tym samym tłuszczu obsmażamy pieczarki a potem pokrojone na 8 części jabłka. Dokładamy wątróbkę i dusimy razem 20 minut. Obieramy pomidory, pozbywamy się ziarenek i dodajemy je pokrojone do reszty. Wlewamy śmietanę i doprawiamy szałwią.Mieszamy dokładnie. Na koniec doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Smacznego! Mnie najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem pszennym :)