Sposób przygotowania:
Gulasz z wątróbki wieprzowej
Wątróbkę oczyścić z błon i pokroić w kostke (ok. 1,5x1,5 cm). Obtoczyć w mące.
Partiami wątróbkę kłaść na gorący olej i podsmażyc z obu stron. Przełożyć do garnka.
Obrana cebulę pokroić w plasterki lub półplasterki, zeszklić na oleju.
Kiełbasę pokroić w półplasterki, dodać do cebuli, podsmażyć, przełożyć do garnka z wątróbką.
Całość przyprawić majerankiem i pieprzem, dodać ok. 3/4 szklanki wody i dusić przez 10 minut. Pod koniec duszenia posolić.
Podawać z ziemniakami, kaszą jęczmienną lub pieczywem.
Partiami wątróbkę kłaść na gorący olej i podsmażyc z obu stron. Przełożyć do garnka.
Obrana cebulę pokroić w plasterki lub półplasterki, zeszklić na oleju.
Kiełbasę pokroić w półplasterki, dodać do cebuli, podsmażyć, przełożyć do garnka z wątróbką.
Całość przyprawić majerankiem i pieprzem, dodać ok. 3/4 szklanki wody i dusić przez 10 minut. Pod koniec duszenia posolić.
Podawać z ziemniakami, kaszą jęczmienną lub pieczywem.