Sposób przygotowania:
Gulasz wielowarzywny na wołowince
Części gulaszowe wołowiny posypuję przyprawą do mięsa, papryką ostrą i skrapiam olejem rzepakowym. Mieszam i odstawiam na kilkadziesiąt minut do lodówki. Tak zamarynowane mięso wrzucam do rozgrzanego szybkowaru. Mięso brązowieję i dodaję cebulę pokrojoną w piórka. Smażę na małym ogniu kilka minut od czasu do czasu mieszając. Następnie wsypuję pokrojone w kawałki pieczarki. Mieszam i znowu smażę do momentu, gdy grzyby puszczą wodę. Wtedy dodaję paprykę pomarańczową i czerwoną pokrojone w kostkę. Chwilę mieszam i wsypuję pokrojoną włoszczyznę czyli selera, pora, marchew oraz pietruszkę. Na koniec idą pokrojony pomidor oraz cukinia. Całość posypuję pieprzem czosnkowym i kładę na wierzch gałązkę rozmarynu. Szybkowar przykrywam i garuję przez 15 minut (para wytworzy się z soków zawartych w składnikach, nie dodaję ani grama wody). Podaję z kaszą jęczmienną gotowaną z dodatkiem skwarek. Smacznego.