pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Gulasz wielowarzywny na wołowince

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

gulasz z dodatkiem mięsa wołowego wykonany w szybkowarze bez dodatku wody

Gulasz wielowarzywny na wołowince Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wielowarzywny na wołowince

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wielowarzywny na wołowince
Części gulaszowe wołowiny posypuję przyprawą do mięsa, papryką ostrą i skrapiam olejem rzepakowym. Mieszam i odstawiam na kilkadziesiąt minut do lodówki. Tak zamarynowane mięso wrzucam do rozgrzanego szybkowaru. Mięso brązowieję i dodaję cebulę pokrojoną w piórka. Smażę na małym ogniu kilka minut od czasu do czasu mieszając. Następnie wsypuję pokrojone w kawałki pieczarki. Mieszam i znowu smażę do momentu, gdy grzyby puszczą wodę. Wtedy dodaję paprykę pomarańczową i czerwoną pokrojone w kostkę. Chwilę mieszam i wsypuję pokrojoną włoszczyznę czyli selera, pora, marchew oraz pietruszkę. Na koniec idą pokrojony pomidor oraz cukinia. Całość posypuję pieprzem czosnkowym i kładę na wierzch gałązkę rozmarynu. Szybkowar przykrywam i garuję przez 15 minut (para wytworzy się z soków zawartych w składnikach, nie dodaję ani grama wody). Podaję z kaszą jęczmienną gotowaną z dodatkiem skwarek. Smacznego.
Gulasz wielowarzywny na wołowince
Mięso wołowe posypuę ulubioną przyprawą do mięsa
Gulasz wielowarzywny na wołowince
Pod podsmażonego mięsa wrzucam pokrojone pieczarki
Gulasz wielowarzywny na wołowince
Gdy grzyby puszczą soki dodaję kolorowe papryki
Gulasz wielowarzywny na wołowince
Na koniec dodaję pokrojone warzywa oraz pomidory, kładąc na wierzch rozmaryn