eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Gulasz z żołądków

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Zawsze z chęcią przeglądam przepisy na podroby właśnie, bo są takie niedoceniane. Fajny taki gulasz Pyszne danie - żołądki drobiowe duszone w sosie . Można podawać z ziemniakami, kaszą lub z chlebem.

Gulasz z żołądków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z żołądków

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z żołądków

ETAP 1:

Gulasz z żołądków
duszone żołądki z zielem i liściem laurowym

W garnku rozpuszczamy margarynę, wrzucamy pokrojone umyte żołądki i do tego dajemy ziele i liść laurowy.

Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do żołądków. Nadal dusimy, pod koniec dodajemy przyprawy i wlewamy wodę.

Mąkę rozrabiamy z wodą i dajemy do żołądków.

Na koniec wlewamy jogurt naturalny lub śmietanę i mieszamy. Wszystko zagotowujemy.