Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Gulasz z żołądków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepis który poznałam nie dawno, ale od razu się do niego przekonałam. Warto spróbować, nawet jak ktoś jest sceptycznie nastawiony.

Gulasz z żołądków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z żołądków

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z żołądków
Wszystkie żołądki dokładnie wypłukałam, umyłam i oczyściłam. Następnie pokroiłam cebulę w kostkę i podsmażyłam. Dodałam żołądki. Posypałam je przyprawami, koncentratem oraz pokrojonym czosnkiem. Smażyłam aż wszystko będą rumiane. Do całości dodałam wody. Zagęściłam śmietaną i mąką. Trzymałam na ogniu aż woda odparuje.
Gulasz z żołądków
Etap 1 najpierw podsmażyłam żołądki z cebulką
Gulasz z żołądków
Etap 2 potem dodałam do całości przyprawy
Gulasz z żołądków
Etap 3 następnie dodałam koncentrat pomidorowy i wymieszałam
Gulasz z żołądków
Etap 4 zalałam żołądki wodą i zagęściłam mąką i śmietaną