Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Gulasz z żołądków

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Podroby, poza wątróbką, goszczą na moim stole od niedawna. A jednak okazały się być bardzo smaczne !

Gulasz z żołądków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z żołądków

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z żołądków
Żołądki dokładnie myjemy. Kroimy cebulę w kostkę. Wszystko razem podduszamy na patelni. Dodajemy wodę. Dusimy dalej. Paprykę kroimy w kostkę. Dodajemy, doprawiamy słodką paprykę. Dosypujemy miękką fasolę. Mieszamy. Doprawiamy ziołami, pieprzem, koncentratem pomidorowym. Podajemy z kaszą gryczaną lub kus kus.
Gulasz z żołądków
Etap 1 - podsmażamy żołądki z cebulką poszatkowaną w kostkę
Gulasz z żołądków
Etap 2 - paprykę kroję w kostkę i dodaję do patelni
Gulasz z żołądków
Etap 3 - dosypuję do patelni fasolkę i mieszam
Gulasz z żołądków
Etap 4 - doprawiam całość papryką, ziołami i ewentualnie czosnkiem.