Sposób przygotowania:
Gulasz z żołądków drobiowych
Grzyby kroimy w małe plasterki, myjemy.
Smażymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem
soli, pieprzu, cebuli i pietruszki.
Gotowe przekładamy do garnka. Żołądki
dzielimy na połówki doprawiamy solą,
pieprzem i przyprawą do gulaszu.
Dokładnie podsmażamy. Przekładamy do
garnka z grzybami. Dodajemy pokrojoną
machewkę i pozostałe przyprawy. Zalewamy
wodą tak, aby wszystko się przykryło.
Gotujemy aż żołądki będą miękkie.
Gotowy gulasz zaprawiamy mąką.
Smażymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem
soli, pieprzu, cebuli i pietruszki.
Gotowe przekładamy do garnka. Żołądki
dzielimy na połówki doprawiamy solą,
pieprzem i przyprawą do gulaszu.
Dokładnie podsmażamy. Przekładamy do
garnka z grzybami. Dodajemy pokrojoną
machewkę i pozostałe przyprawy. Zalewamy
wodą tak, aby wszystko się przykryło.
Gotujemy aż żołądki będą miękkie.
Gotowy gulasz zaprawiamy mąką.
Pani zima