Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Gulasz z żołądków z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Gulasz z żołądków z pieczarkami

Gulasz z żołądków z pieczarkami

Składniki:

Gulasz z żołądków z pieczarkami

 

  • ½ kg drobiowych żołądków, ugotowanych
  • 20 dag pieczarek, pokrojonych w ósemki
  • 150 ml śmietany
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 350 ml bulionu drobiowego
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z żołądków z pieczarkami

Żołądki kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek rumienimy na patelni, dodajemy pieczarki, żołądki, smażymy chwilę, zalewamy bulionem, dusimy około 20 minut. Na koniec dodajemy śmietanę i przyprawy.