Sposób przygotowania:
Gulasz ze schabu z pomidorami
Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę i posypujemy solą i pieprzem oraz pokrojonym rozmarynem, mieszamy. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy na mniejsze części.
Pokrojone mięso, cebulę i czosnek
przekładamy do rękawa do pieczenia, wkładamy do blaszki i pieczemy około godziny w temperaturze 180 stopni. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę.
Upieczone mięso przekładamy do garnka i dodajemy bulion, kethup, pokrojone pomidory i gotujemy aż pomidory będą miękkie.
Do słoika wlewamy wodę i dodajemy mąkę, potrząsamy do połączenia się składników. Wlewamy do gulaszu i gotujemy razem przez chwilę.
Pokrojone mięso, cebulę i czosnek
przekładamy do rękawa do pieczenia, wkładamy do blaszki i pieczemy około godziny w temperaturze 180 stopni. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę.
Upieczone mięso przekładamy do garnka i dodajemy bulion, kethup, pokrojone pomidory i gotujemy aż pomidory będą miękkie.
Do słoika wlewamy wodę i dodajemy mąkę, potrząsamy do połączenia się składników. Wlewamy do gulaszu i gotujemy razem przez chwilę.