Sposób przygotowania:
Gulasz ze śliwkami na francuską nutę
Śliwki pokroić na paski włożyć do garnka, połączyć z octem balsamicznym. Podgrzewać (nie gotować), do momentu aż śliwki połączą się z octem. Ostudzić. Mięso pokroić w grubą kostkę. Doprawić solą i pieprzem. Obsmażyć na maśle na złoty kolor. Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodać śliwki. Dusić ok 45 minut, co pewien czas podlewając niewielką ilością wody. Gdy mięso będzie już miękkie, dodać porto, zioła prowansalskie i śmietankę. Podgrzewać do momentu, aż sos zgęstnieje. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
astra
Bahus
A jaki wyborny w smaku. Został wymyślony dzisiaj przez mojego syna Sławka.....
pusieczek2@wp.pl
zuzi
lara1908
lara1908
A swoją droga-zdolny ten twój synek:)