Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Gulasz ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne, tradycyjne danie dzięki dodatkowi szpinaku ma wyjątkowy, bardzo oryginalny smak. Idealne na obiad.

Gulasz ze szpinakiem

Składniki:

Gulasz ze szpinakiem

Główne

przyprawy

  • 3 ziarenka bobu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • pieprz, sól
  • 2 łyżki czubricy zielonej
  • łyżka papryki słodkiej
  • garść oregano

Sposób przygotowania:

Gulasz ze szpinakiem

Smażenie warzyw

Gulasz ze szpinakiem
Na tym etapie podsmażamy posiekane warzywa

Marchew i pora kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju (u mnie kokosowy).

Podsmażanie mięsa

Gulasz ze szpinakiem
Podsmażamy mięso na tym samym oleju z obu stron

Zdejmujemy z patelni warzywa. Kroimy mięso w kostkę i podsmażamy na tym samym tłuszczu.

Doprawiamy

Gulasz ze szpinakiem
Doprawiamy połączone składniki na patelni

Łączymy wszystkie składniki na patelni. Doprawiamy przyprawami.

Dodawanie wody

Gulasz ze szpinakiem
Zalewamy na patelni wszystko przegotowaną wodą

Dodajemy wodę do zawartości patelni, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.

Dodawanie szpinaku

Gulasz ze szpinakiem
Dodajemy poszatkowany szpinak i mieszamy wszystko.

Szpinak myjemy i szatkujemy. Dodajemy na patelnię. W tym czasie gotujemy kaszę jęczmienną. Łączymy na talerzu.