eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1757]

Gulasz ziemniaczany Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Pyszny i tani gulasz ziemniaczany.

Gulasz ziemniaczany Eli

Składniki:

Gulasz ziemniaczany Eli

 

Sposób przygotowania:

Gulasz ziemniaczany Eli
Parówki obrać z osłonki i pokroić w kostkę.Cebulę pokroić w ćwierć krążki,czosnek przecisnąć przez praskę.Obrane pieczarki pokroić na ćwiartki,ziemniaki w kostkę.W dużym rondlu lub garnku rozgrzać olej,wrzucić parówki,obsmażyć,dodać cebulę,czosnek,pieczarki i razem przesmażyć.Dodać ziemniaki,koncentrat,liście laurowe,ziele angielskie,przyprawy i wymieszać.Zalać wodą,żeby było równo z ziemniakami i dusić na małym ogniu do miękkości ziemniaków.Mąkę rozmieszać z wodą,wlać do gulaszu i zagotować.Doprawić do smaku maggi.Smacznego!