Sposób przygotowania:
Gulasz ziemniaczany z karkówką i podgrzybkamiETAP 1:
Karkówkę pokroić w kostkę, cebulę posiekać drobno.
W głębokim rondlu/garnku rozgrzać smalec, usmażyć na rumiano mięso, dodać cebulę, zeszklić.
ETAP 2:
Obrane, umyte ziemniaki pokroić w kostkę, marchewki w plastry.
Do mięsa dołożyć ziemniaki oraz marchewki, smażyć kolejne 5 min co jakiś czas mieszając.
ETAP 3:
Grzyby dokładnie umyć, obgotować przez 5 min, dodać do garnka.
ETAP 4:
Wlać rosół lub bulion, dołożyć liście laurowe, ziele angielski oraz majeranek.
Dusić na minimalnym gazie przez kolejne 40 min do miękkości warzyw.
Co jakiś czas mieszając.
W między czasie doprawić sola i pieprzem.
Danie podawać gorące, posypane natką pietruszki.
zbysiowa
Martyna12
Dziękuję :)