Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Gulaszowa kapusta pekińska z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny gulasz na kapuście pekińskiej

Gulaszowa kapusta pekińska z mięsem

Składniki:

Gulaszowa kapusta pekińska z mięsem

 

  • 1/2 szt kapusty pekińskiej
  • 250 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • do smaku Sól
  • do smaku pieprz
  • 1 cebula

 

Sposób przygotowania:

Gulaszowa kapusta pekińska z mięsem
Kapustę pekińską kroimy w paseczki. Cebule obieramy, a następnie kroimy w kostkę, podsmażamy na złoto na oleju, dodajemy kapustę pekińską poszatkowaną oraz mięso i podlewamy szklanką wody, doprawiamy solą i wszystko dusimy przez około 20 minut, po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko mieszamy i podduszamy jeszcze około 5 minut, Podajemy