Sposób przygotowania:
Gwiazdki miodowo cynamonowe
Mąkę wsypać do miski, dodać pokrojoną na kawałki zimną margarynę. Wszystko posiekać, następnie dodać resztę składników na ciasteczka i zagnieść je na gładką masę. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 10-15 minut do zamrażarki. Po tym czasie wyjąć ciasto, rozwinąć je z folii i rozwałkować na placek około 3-5 mm podsypując mąką. Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia a piekarnik nastawić na temperaturę 175 stopni. Z płata ciasta wycinać za pomocą foremki w kształcie gwiazdek ciasteczka i układać je na blasze. Wycięte ciasteczka z blachą wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20-25 minut w zależności od piekarnika. Ciasteczka po upieczeniu wystudzić. Cukier puder utrzeć na lukier z sokiem z cytryny, gdyby był za gęsty dodać odrobinę soku i wymieszać. Lukier powinien być półpłynny. Za pomocą woreczka nanieść lukier na ciasteczka i na koniec posypać je posypka białą i czekoladową.
gosia56
zewa
Gosiu one były naprawdę szybkie z tego co mi się pod ręce nawinęło, hi, hi :)
gusia1000
zewa
:)