Sposób przygotowania:
Gwiazdkowy piernik
Jajka rozbić , oddzielić białka od żółtek, utrzeć razem z cukrem na puch. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli i odstawić do chłodu. Do utartych żółtek dodać miękkie masło i zmiksować, stopniowo dosypywać mąkę przesiana z proszkiem dopieczenia sodą i przyprawą do piernika, dodać miód, lekko przestudzony karmel oraz mleko. Wymieszać piane z białek i bakalie. Piec w 180 stopniach w formie tortowej w kształcie gwiazdy. Formę wcześniej natłuścić i wysypać bułka. Piec około godzinę. Po przestudzeniu piernik przeciąć na 2 albo 3 krążki, nasączyć je sokiem cytrynowym rozmieszanym ze szklanka wody i 2 łyżkami cukru. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami na puch. Porcjami dodawać ugotowany budyń cały czas miksując. Wlać sok z połowy cytryny i dokładnie wymieszać. Piernik przełożyć masą, posmarować boki i wierzch.