Sposób przygotowania:
Halibut jabłuszkowy :
Zrobić marynatę z 3/4 szklanki soku jabłkowego ,2 łyżek oleju, szczypty soli i łyżeczki pieprzu cytrynowego, połowy kopru .Zalać rybę i zostawić w lodówce na kilka godzin ( przewracać w tym czasie. Wyjąć , osuszyć i oprószyć mąką ( nadmiar strzepnąć ).
Na patelni rozgrzać olej .Smażyć halibuta na rumiano z obu stron. Zdjąć z patelni. Na patelnię dodać masło , koper i utarte jabłko z marynaty ( można odcedzić przez sitko lub wybrać łyżką cedzakową ), resztę soku jabłkowego . Włożyć ponownie halibuta . Podgrzać.
Na patelni rozgrzać olej .Smażyć halibuta na rumiano z obu stron. Zdjąć z patelni. Na patelnię dodać masło , koper i utarte jabłko z marynaty ( można odcedzić przez sitko lub wybrać łyżką cedzakową ), resztę soku jabłkowego . Włożyć ponownie halibuta . Podgrzać.
Natala1210
wedith1
jovi
Koteczek...
jaNina
Tit
Babciagramolka
U mnie będzie łosoś w tym roku