Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Rybny kramik Buni

Halibut macerowany w soku cytrynowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Najprostsza wersja halibuta jaką robię .

Halibut macerowany w  soku cytrynowym

Składniki:

Halibut macerowany w soku cytrynowym

 

 

Sposób przygotowania:

Halibut macerowany w soku cytrynowym
Filety halibuta ułożyć w pojemniczki i zalać sokiem z cytryny .Zostawić na minimum 1 godzinę . Wyjąć i osuszyć . Posolić i posypać pieprzem mielonym . Oprószyć mąką . Na patelni rozgrzać masło i smażyć na nim na rumiano z obu stron halibuta . Podawać z ziemniakami puree lub z wody i prostą sałatą z sosem vinaigrette.

Tagi:

beza bezy